fbpx Skip to content

Holland angriber snigende EU-magt

I et regeringsnotat, fra den 21. juni, gør Holland op med tanken om en stadig tættere union og yderligere integration I notatet står, der at: ’Holland er overbevist om at tiden med ’en stadig tættere union’ på et hvert tænkeligt politikområde er bag os.’

I stedet foreslås et nyt slogan: Europa hvor nødvendigt, nationalt hvor det er muligt. Samtidig understreges det dog, at Holland ikke ønsker traktatændringer og ligeledes mener regeringen, at der stadig er brug for mere EU på politikområder såsom økonomisk styring, forsvar og flygtninge- og indvandrerpolitik.

Udover notatet, har den hollandske udenrigsminister lavet en grundig gennemgang af EU-politikken, som på en række områder, går i rette med tendensen til, at EUs magt breder sig til stadig flere områder og går stadig mere i dybden.

Særligt Kommissionen er den hollandske regering kritisk overfor og i notatet skriver de blandt andet, at Kommissionen skal ophøre med at komme med ikke-bindende udtalelser og anbefalinger på områder, hvor de ikke har kompetence.

Læs mere hos EUobserver her, læs notatet her og læs selve gennemgangen af EU-politikken fra den hollandske regering her.

Back To Top