fbpx Skip to content

Hul igennem til LO

Af Per Sørensen, 3F Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF)

Konference den 28. marts og demonstration 29. marts

Folkebevægelsen mod EU ”“ fagligt udvalg har i tæt samarbejde med EU-udvalget i BJMF sikret at Folkebevægelsens landsmøde udtalelse kom igennem til den nyligt afholdte LO-kongres, bragt frem på kongressen af delegerede fra BJMF. Udtalelsen kritiserede LO-ledelsens godtagelse af EU’s indblanding i de danske arbejdsmarkedsforhold og socialpolitik.
Sammen med andre faglige EU-kritikere på LO-kongressen lykkedes det, at få LO til at stå som medindkalder til en international konference i København den 28. marts i forbindelse med EU-ministrenes afholdelse af ECO-FIN mødet. Samtidig arbejdes der med en demonstration den 29. marts, altså dagen efter konferencen. De første kontakter mellem LO-Storkøbenhavn og formanden for Byggefagenes Samvirke og en række NGO-organisationer har været afholdt.
Der arbejdes også fra den københavnske fagbevægelse og i Folkebevægelsen mod EU ”“ fagligt udvalg med på at kunne støtte de aktiviteter faglige kræfter planlægger i Horsens i dagene 23.-25. april, hvor EU.s beskæftigelsesministre holder møde. Så hold jer orienteret, når de endelige programmer og trasportmuligheder er tilrettelagt.

Back To Top