fbpx Skip to content

International træskopris går til det britiske folk

Folkebevægelsens internationale træskopris går i år til det britiske folk. Prisen blev modtaget af den fremtrædende britiske EU-modstander Sir Bill Cash.

Sir Bill Cash modtog Folkebevægelsens internationale træskopris på vegne af de britiske folk.

Brexit er en af de største sejre nogensinde for EU-modstanden, og på den baggrund har Folkebevægelsen mod EU valgt at tildele årets træskopris til det britiske folk.

Det var Sir Bill Cash, der som medlem af det britiske underhus og formand for underhusets Europaudvalg har kæmpet i årtier imod Storbritanniens medlemskab af EU, som modtog prisen på vegne af det britiske folk.

– Ligegyldigt hvilket parti man kommer fra, så handler Brexit om ét ord: Demokrati, siger Bill Cash og understreger EU’s demokratiske underskud.

– EU har kun fået mere og mere magt – og gennem sine flertalsbeslutninger bag lukkede døre i Rådet bestemmer EU over medlemslandene.

– Jeg har stor respekt for Danmark, som jeg har det til fælles med, at vi ikke har tænkt os at lade os blive styret af et udemokratisk system.

Prisen blev overrakt af Folkebevægelsens 1. suppleant til EU-parlamentet, Lave K. Broch.

– Bill Cash er blevet kaldt det mest euroskeptiske medlem af det britiske parlament og har aldrig været bange for at kæmpe for sin overbevisning, for demokratiet og imod EU, siger Lave Broch, men fremhæver, at det langt fra har været en nem kamp.

– Han har både måtte kæmpe imod flertallet i sit eget parti såvel som imod flertallet i det britiske parlament. Der er ingen tvivl om at Sir Bill Cash har stået fast og er en værdig modtager af træskoprisen på vegne af det britiske folk.

 

Folkebevægelsen mod EU har fået støtte fra tænkentanken the Red Cell til Bill Cash’ rejseudgifter i forbindelse med landsmødet.


Fakta: Træskoprisen

Folkebevægelsen mod EU uddeler hvert år på sit landsmøde den såkaldte træskopris.

Træskoene symboliserer evnen til at stå fast, og prisen gives til en dansk og en international modtager, som har stået særlig fast på EU-modstanden i det forgangne år.

Prisen er blevet uddelt siden 1986.

 

Back To Top