fbpx Skip to content

K: EU skal ikke blande sig mere i finanslove

Det Konservative Folkepartis formand, Lars Barfoed, opfordrer i Berlingske den danske regering til at afvise alle tiltag, der giver EU større beføjelser til at blande sig i medlemslandenes finanslove.
”Det må være sådan, at landene selv vælger de instrumenter, de vil bruge til at nå de fælles økonomiske målsætninger. Alle lande skal have frihed til at disponere over deres egne finanslove. Vi er ved at røre ved nogle grænseflader, og det skal vi være på vagt overfor”, siger Barfoed i Berlingske.

Han mødes i dag med omkring 30 europæiske konservative partiledere i Marseille, hvor Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy vil præsentere deres forslag til traktatændringer, som strammer EU’s kontrol med landenes økonomiske politik. De forslag advarer Barfoed imod:
”Vi skal holde fast i, at vi er et samarbejde mellem selvstændige nationer ligesom de Gaulles visioner for Fædrelandenes Europa, som jeg mener, stadigvæk må være gældende. Derfor er jeg ikke parat til, at vi skal gå skridtet videre og lave suverænitetsafgivelse i forhold til vores finanslov”.

Back To Top