fbpx Skip to content

Kari: EU blåstempler forfejlet nedskæringspolitik

Onsdag stemmer EU-Parlamentet om en evalueringen af den økonomiske krisestyring i EU. En styring, der er kommet til udtryk ved en benhård nedskæringspolitik, som især er gået ud over Sydeuropa.

Evalueringen har været længe undervejs og Rina Ronja Kari har – som skyggeordfører på evalueringen – forsøgt at få EU til at anerkende de sociale konsekvenser af den økonomiske kurs.

Men uden held.

Derfor er det en evaluering, der blåstempler den forfejlede økonomiske politik, som Parlamentet onsdag vedtager. Og det ærgrer Rina Ronja Kari.

“Overordnet støtter denne evaluering fuldt op om de forskellige instrumenter for økonomisk styring, der blev skabt som svar på eurokrisen. Fortællingen som man nu er med til at cementere er, at EU-elitens nedskæringspolitikker har været helt afgørende for at sikre stabilitet i eurozonen og resten af EU. Det er så langt ude,” siger hun.

EU ignorerer sociale konsekvenser af økonomisk kurs
Hun mener også, at evalueringen på et helt forkert grundlag placerer fejlene under den økonomiske styring under krisen hos enkelte medlemslande i stedet for hos dem, der har ansvaret, nemlig EU-toppen.

“Evalueringen anerkender, at der stadig er store problemer i visse medlemslande, men det generelle svar er: Der er intet galt med reglerne i sig selv. Gældsproblemerne skyldes kun en mangelfuld overholdelse af reglerne og en mangelfuld implementering af de landespecifikke henstillinger under det Europæiske Semester,” siger Rina Ronja Kari og forsætter:

“Evalueringen nævner intet om, at de økonomiske styringsinstrumenter har været med til fuldstændig at dræbe væksten i EU og skabe stagnation, deflation og massearbejdsløshed. Ej heller, at nedskæringsinstrumenterne ikke kun har skabt økonomisk kaos, men også destrueret det europæiske sammenhold og skabt splittelser på tværs af lande, folk, indkomstgrupper og sociale grupper,” slutter Rina Ronja Kari.

Back To Top