fbpx Skip to content

Klar til valget: Ditte Staun vil arbejde for et dansk EU-exit

“Vi står med en helt unik mulighed for at opbygge en dansk Daxit-bevægelse,” siger Ditte Staun, der efter påske starter som ny politisk rådgiver for Rina Ronja Kari.

Billedtekst: Ditte Staun har været medlem af Folkebevægelsen mod EU siden 1993 og kandidat til EU-parlamentet flere gange. Foto: Gert Laursen

Når Folkebevægelsen mod EU’s medlemmer i fremtiden smutter forbi landskontoret i Tordenskjoldsgade, så er det ikke bare Lave, Poul-Gerhard, Ann-Selena og Jan’s venlige ansigter de kan møde.

Fremover kan de også møde Ditte Staun. Hun har nemlig besluttet sig for at sætte erhvervskarrieren på standby og i stedet hjælpe Folkebevægelsen og Rina Ronja Kari frem mod valget til EU-parlamentet i maj 2019.

Det sker samtidig med at kampagnekoordinator Lave K. Broch til maj stopper for i stedet at kunne hellige sig arbejdet som 1. suppleant til EU-parlamentet frem mod valget.

“Valget i 2019 bliver helt specielt, fordi vi i høj grad står ved en skillevej i forhold til EU. På den ene side er Junckers og Macrons retning mod mere EU-integration med tættere økonomisk, militært og politisk samarbejde. Og på den anden side er der en helt unik mulighed for at følge briterne ud af EU. Jeg vil gerne være med til at sikre, at vi kan gribe den mulighed, og opbygge en dansk Daxit-bevægelse på et internationalistisk og demokratisk grundlag,” siger Ditte Staun.

Ditte, der er cand.scient.pol. og udviklingskonsulent, er et kendt ansigt i Folkebevægelsen, hvor hun har været medlem siden 1993 og kandidat til EU-parlamentet flere gange.

Hun har også repræsenteret Radikale Venstre i Skive Byråd af flere omgange, blandt andet som formand for erhvervs- og klimaudvalget og senest for udvalget for kultur og fritid.

Rina Ronja Kari offentliggjorde tidligere på året, at hun er klar til at genopstille til EU-parlamentet, hvis Folkebevægelsens landsmøde til oktober ønsker det. Hun glæder sig til samarbejdet med Ditte Staun.

“Det er netop Folkebevægelsens helt store styrke, at vi på den måde kan samle dygtige og skarpe EU-modstandere fra mange dele af det politiske spektrum,” siger Rina Ronja Kari.

“Med Ditte er holdet til valgkampen ved at være sat, og vi er super klar til at føre en stærk kampagne for et dansk EU-exit sammen med Folkebevægelsens mange aktive medlemmer og lokalkomiteer,” siger Rina Ronja Kari.

 

Back To Top