fbpx Skip to content

Klart nej til bankunionen

I dag skal EU-parlamentet stemme om EU’s bankunion. SF’s EU-parlamentariker Margrethe Auken har for længst erklæret, at dansk tilslutning ikke kan gå hurtigt nok. Andre partier er mere tilbageholdende. Og Folkebevægelsen mod EU siger klart fra og kræver folkeafstemning. Derfor stemmer Folkebevægelsens EU-parlamentariker Rina Ronja Kari nej i dag.

– Danmark skal ikke med i bankunionen. Vi skal ikke overlade beslutningen til at lukke banker til EU eller andre medlemsstater. Det er suverænitetsafgivelse, så det batter. Lad os gøre som i Sverige og sige nej tak til bankunionen.

– Det kan gå hen og blive en dyr fornøjelse for skatteyderne. Bankunionens afviklingsfond er alt for lille, så derfor vil skatteyderne i sidste ende være dem der igen kommer til at betale regningen, når en ny finanskrise rammer. Samtidigt har bankunionens tilsynsmyndighed allerede vist, at projektet vil skade det danske samfund i form af angrebet på den danske realkreditmodel, som rammer både boligejere og virksomheder.

Back To Top