fbpx Skip to content

Brasilianske eller norske soldater til Ukraine

På et afsluttet møde i Luxembourg i går blev EU’s udenrigsministre enige om at udvide den anden fase af sanktioner mod Rusland. Imens er konflikten i det østlige Ukraine meget spændt. Pro-russike aktivister besætter bygninger og ukrainske specialstyrker sættes ind imod dem.

Lave K. Broch, topkandidat for Folkebevægelsen mod EU, udtaler:

– Det er afgørende, at verdenssamfundet gør alt hvad der er muligt for at forhindre, at denne konflikt udvikler sig til en regulær borgerkrig. Det er det absolut vigtigste nu.

– At EU udvider sin sanktionsliste forandrer intet. Der er tilgengæld brug for, at volden ikke eskalerer i Ukraine og derfor er der brug for, at borgerne i Ukraine føler sig trygge.

– Det er et positivt skridt, at der er sendt OSCE-observatører til Ukraine, men det vil være oplagt, hvis der tages initiativ til indsættelse af en regulær FN-styrke i den østlige del af Ukraine. Her vil det være oplagt at lande som Norge og Brasilien opfordres til at sende soldater og ikke lande, der af den eller anden side i konflikten kan opfattes som en part i denne konflikt.

– EU bør også omgående stoppe al våbenhandel med både Ukraine og Rusland. I denne situation er våben det sidste de to lande har brug for nu.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Lave K. Broch, kandidat for Folkebevægelsen mod EU (nr. 2 på liste N), på telefon 28 92 21 27

Lave K. Broch er uddannet cand.scient.pol. og har i mange år beskæftiget sig med FN og sikkerhedspolitik.

Back To Top