fbpx Skip to content

Kommissionen vil æde dansk EU-rabat

To milliarder kroner hvert år fra 2014 til 2020. Det skal Danmark ifølge Finansministeriets beregninger betale ekstra til EU’s langsigtede budget, hvis det står til EU-Kommissionen. Får regeringen held med sit ønske om en rabat på en milliard kroner, vil det dermed blot blive en rabat på en stigning i betalingen til EU, skriver Altinget.dk på baggrund af et samlenotat fra Udenrigsministeriet til Europaudvalget som bygger på Finansministeriets beregninger.

Danmarks kontingent har været jævnt stigende siden indmeldelsen i 1972 og lyder på 19.6 milliarder kroner i finansloven for 2012. Heraf får vi omkring halvdelen tilbage i form af forskellige tilskud, landsbrugsstøtte osv. Regeringen ønsker en rabat på en milliard kroner på linie med, hvad de mere velstående EU-lande Storbritannien, Tyskland, Holland og Sverige får. Det har Kommissionen hidtil modsat sag. Kommissionen vil bruge flere penge i fremtiden, mens den – og Rådet – vil have de mest kriseramte euroland til at bruge færre penge.

Folkebevægelsen mod EU foreslår 100 pct. rabat.
– Hvorfor nøjes med én milliard i EU-rabat? Lad os få 100 pct. rabat og vinde op mod 10 milliarder om året, som kan gøre gavn både ude og hjemme, lyder opfordringen fra Rina Ronja Kari, der er talsperson for Folkebevægelsen mod EU og undrer sig over regeringens EU-politik:
– Når de syntes, at vi partout skal være medlem, hvorfor vil de så insistere på, at det bliver mest muligt usolidarisk? Mens fattige, kriseramte lande påtvinges nedskæringsrunde efter nedskæringsrunde, skal de økonomisk stærkere lande betale mindre til den fælles kasse. Og når regeringen rask væk lover 40 milliarder væk til at redde banker for i EU, hvordan kan én milliard så pludselig betyde så meget?

Læs mere hos Altinget.dk – klik her!

Back To Top