fbpx Skip to content

Kommissionen vil sige farvel til vetoretten

EU-Kommissionen presser på for endnu mere magt til EU, social- og arbejdsmarkedspolitikken står for skud.  

Kommissionen har sendt en køreplan for en såkaldt “mere effektiv beslutningsproces” i høring. Den handler kort sagt om at fjerne vetoretten på en række kerneområder, nemlig social- og arbejdsmarkedspolitik.

Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, minder om, at den nordiske model med udbredt omfordeling via skatten, høj social tryghed og aftaler på arbejdsmarkedet både er helt særlig og under konstant pres fra EU.

”Tidligere sager om dagpenge, om børnecheck og idéer om at give EU magt over skattepolitik viser, hvordan unions-udviklingen truer danske forhold. Hvis vetoretten er væk, kan de folkevalgte i medlemslandene ikke længere bestemme eller stilles direkte til regnskab over for borgerne. Det er angreb på selvbestemmelse, demokrati, og fundamentet under hele vores samfundsmodel”, siger Rina Ronja Kari.

Kommissionen mener, at vetoretten kan fjernes uden ændringer i lovgrundlaget, mens Rina Ronja Kari understreger, at køreplanen aldrig kommer igennem med hendes stemme.

”I Folkebevægelsen mod EU har vi en demokratiopfattelse, som ligger meget langt fra EU-kommissionens. Vi vil til enhver tid arbejde for at tage magten tilbage til de folkevalgte i Danmark”, lover Rina Ronja Kari.

Læs køreplanen her: https://eufagligt.dk/wp-content/uploads/2019/01/køreplan-komm.pdf

 

Back To Top