fbpx Skip to content

Kommunale kræver indsats mod social dumping

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Det skal være slut med at skattekroner ender hos virksomheder som dumper lønnen. Det mener det kommunale forhandlingsfælleskab, KTO. I et brev til alle borgmestre og regionsformænd opfordrer KTO til, at kommuner og regioner nu går aktivt ind i kampen mod løndumping.

– Offentligt skattefinansierede penge skal ikke falde i hænderne på private virksomheder, som ikke vil betale sine ansatte de løn- og ansættelsesforhold, som er aftalt på arbejdsmarkedet, siger formanden for KTO, Anders Bondo Christensen.

KTO vil have kommuner og regioner til at bruge både arbejdsklausuler og sociale klausuler både når der skal bygges, udliciteres og købes ind. Arbejdsklausulerne skal sikre, at dem der arbejder for det offentlige også lever op til danske løn- og arbejdsvilkår, mens de sociale klausuler kan bruges til at sikre at virksomhederne f.eks. opretter lærerpladser.

– Vi frygter, at øget brug af konkurrenceudsættelse i kommuner og regioner kommer til at ske på helt unfair vilkår, hvis kommuner og regioner ikke yder en aktiv indsats mod social dumping. Kommunerne og regionerne har som arbejdsgivere et helt særligt ansvar for at gøre en aktiv indsats mod social dumping og stå vagt om den danske aftalemodel. Social dumping undergraver danske overenskomster, og hermed den danske aftalemodel, siger Anders Bondo Christensen.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top