fbpx Skip to content

Konservativ EU-uenighed

Der blev talt med store bogstaver, da Det Konservative Folkeparti holdt landsråd i weekenden og diskuterede nyt partiprogram. Der er nemlig stor uenighed på EU-spørgsmålet.

Forud for landsrådet havde folketingsgruppen først lavet et udkast med et meget EU-positivt Europa-afsnit der krævede afskaffelse af de fire danske EU-undtagelser. Efter diskussioner i baglandet blev det ændret af den styregruppe, der lavede det udkast, som landsrådet skulle behandle. Afskaffelse af undtagelser blev fjernet og formuleringer blev langt mere kritisk ”“ ikke mindst overfor EU-domstolens stigende indflydelse.
”Det er en fejl”, sagde tidligere udenrigsminister Per Stig Møller før weekenden og var sikker på, at det ville blive rettet.

Natligt ændringsforsøg

Efter landsrådsfesten lørdag lavede et udvalg under ledelse af tidligere udenrigsminister Lene Espersen lavede et ændringsforslag, som igen ville have afskaffet undtagelser og ikke kritiserede EU-domstolen.
”Kender I det at have været til en god fest og så vågne op med tømmermænd? Sådan har jeg det lige nu”, sagde Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler fra talerstolen, da landsrådet søndag nåede til Europa-afsnittet i programmet.

Sammen med bl.a. Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen, folketingskandidat Rune Kristensen og formand for Konservativ Ungdom Kristoffer Beck opfordrede han til, at ændringsforslaget blev afvist. Og det blev det med stort flertal.

Fortsat splittelse

Er partiet så blevet EU-kritisk. Nej, svarer partiledelsen i medierne.
”Folketingsgruppen har den holdning, at vi skal af med forbeholdene”, siger partiformand Lars Barfoed ufortrødent.
KU-formand Kristoffer Beck er ikke enig:
”Det nye partiprogram er klart mere EU-kritisk end det forrige, og man kan på ingen måde forsvare f.eks. euroen ud fra det nye partiprogram”, siger han i Berlingske.

Læs mere hos bl.a.:
Konservativt Folkeparti ”“ klik her!
Konservativ Ungdom ”“ klik her!

Back To Top