fbpx Skip to content

KU: Vi vil gerne have nyt euro-nej

Formanden for Det Konservative Folkeparti Lars Barfoed udtrykker i dag i pressen ønske om en folkeafstemning om euroen, inden Danmark overtager EU-formandskabet ved årsskiftet. Konservativ Ungdom vil også gerne have afstemningen. Men hvor Barfoed vil af med undtagelsen, vil KU bevare den.

“Nej-siden har nemlig aldrig ført større i meningsmålingerne. Jeg håber det kan lægge debatten om euro død i mange år frem, for Danmark har det klart bedst udenfor den fælles mønt”, siger landsformanden for KU Jens Salling på KUs hjemmeside og fortsætter:
“Det eneste der er at vinde ved at komme med, er at vi slipper for at veksle. Den lillebitte gevinst skal holdes op mod den del af regningen som tilfalder os, når Grækenland går bankerot.
Euroen er også medskyldig i, at Grækenland er på fallittens rand. Når man deler finanspolitik uden at dele økonomisk politik, så kan politikerne nemlig lettere slippe afsted med at køre med store underskud år efter år. Det er det der er sket i Grækenland. Så længe Danmark står udenfor euroen er vi altså nødt til at føre en fornuftig økonomisk politik.”

Læs mere på KUs hjemmeside – klik her!

Back To Top