fbpx Skip to content

Labor-leder stiller betingelser for EU-afstemning

Tirsdag markerede ledelsen i det store britiske oppositionsparti Labour sin holdning til en eventuel folkeafstemning om EU-medlemskabet, sådan som den nuværende konservative premierminister David Cameron har lovet vælgerne senest i 2017.

Labour-lederen Ed Miliband finder det usandsynligt, at et nyt britisk parlament vil stille forslag om overførsel af magt til EU, som gør det relevant med en folkeafstemning,
Men han lovede dog følgende: “Det næste Labour-regering vil lovgive for en bremse, som betyder, at der ikke overføres beføjelser fra Storbritannien til EU uden en folkeafstemning om vores fortsatte medlemskab af EU.”

Analysevirksomheden YouGov gennemførte straks en meningsmåling, hvor 32 pct. bakkede Milibands forslag op, mens 43 pct. ønskede folkeafstemning om EU-medlemskabet uanset hvad. 7 pct. ønsker ikke nogen afstemning, og 18 pct. svarer “ved ikke”.

YouGov har også lavet en ny måling, hvor Labour fører i forhold til det konservative regeringsparti. Labour står til 38 pct., de konservative til 33 pct., det liberaldemokratiske regeingsparti til 11 pct., det højrenationalistiske UKIP til 10 pct., nationale skotske og walisiske partier til 4 pct., og De Grønne til 2 pct..


Læs mere hos…
The Guardian – klik her!
YouGov – klik her!

Back To Top