fbpx Skip to content

Lad os få afskaffet Budgetloven

Her i 2024 ser vi store nedskæringer på sygehuse, busser og i kommunerne. Det går ud over patienter, ældre, børn og de ansatte

 

Svend Erik Christensen
Medlem af landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU
25/03/2024

De kommunale og regionale nedskæringer skyldes Folketingets snævre ramme for de lokale budgetter. Det er dikteret af Budgetloven og EU’s Finanspagt. Selvom der er masser med penge i samfundet. Vi har også set, at det går ud over borgerne her i Roskilde Kommune og Region Sjælland

De snævre økonomiske rammer, som budgetloven sætter, fører til systematisk udhuling af kommuners og regioners selvstændighed og økonomi og er med til at forringer de ansattes løn- og arbejdsvilkår.

Fagforeninger, brugerorganisationer og kommuner har gennem længere tid været utilfreds med loven. I september 2023 blev statsminister Mette Frederiksen og andre topministre konfronteret direkte med vreden fra hundredvis af fagligt aktive fra FOA, Sygeplejerådet og 3F’ere i Aalborg. Skilte og bannere med budskabet ”Skrot Budgetloven” og afstandtagen til EU’s Finanspagt blev gengivet i flere medier.

For at kommunerne og regionerne kan udarbejde budgetter, som tilgodeser borgernes behov, så må Folketinget afskaffe budgetloven. Men det vil kun ske ved fornyet pres fra kommuner, fagforeninger og brugerorganisationer.

Denne artikel er et læserbrev oprindelig bragt i Dagbladet Roskilde 18. marts 2024

Back To Top