fbpx Skip to content

Lån for 100 milliarder euro til spanske banker

I weekenden måtte den spanske regering krybe til korset og bede om hjælp fra EU’s midlertidige redningsfond EFSF. Eurolandenes finansministre blev hasteindkaldt og besluttede, at Spanien kan låne 100 milliarder euro (op mod 750 milliarder kroner), som skal redde de nødlidende spanske banker fra at gå fallit. En alvorlig trussel mod spansk økonomi er også en trussel mod euroen på grund landets størrelse.
– Hvor de hidtidige modtagere af en redningspakke ”“ Grækenland, Portugal og Irland ”“ er relativt små økonomier, så er Spanien euro-zonens fjerdestørste økonomi efter Tyskland, Frankrig og Italien, konstaterer Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard.
– Dette lån vil medføre en kraftig forøgelse af Spaniens offentlige gæld, som så vil blive brugt som argument for yderligere nedskæringer på de offentlige udgifter til velfærd og jobskabelse, skriver Søren Søndergaard i sin blog og tilføjer bl.a.:
– De store lån til Spanien vil muligvis i en periode dæmpe snakken om euroens snarlige kollaps. Men bare vent, den vil hurtigt vende tilbage. Dels fordi de grundlæggende problemer i bl.a. Grækenland, Portugal og Spanien overhovedet ikke er løst. Og dels fordi nye brændpunkter vil komme til.

Læs hele Sørens blog ”“ [klik her!->https://folkebevaegelsen.dk/spip.php?page=soren-aktuelt&id_=4818
]

Back To Top