fbpx Skip to content

Lars Løkkes kritik af Klaus erhån mod tjekkisk demokrati

”Det er ikke kønt at se på. Hvis jeg var tjekke, så ville jeg være oprørt,” har Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen udtalt på EU-topmødet i Bruxelles. Udtalelsen er møntet på den tjekkiske præsident Vaclav Klaus’ manglende underskrivning af Lissabon-traktaten.

– Lars Løkke Rasmussen, som dansker er jeg oprørt over, at du som landets statsminister lukker øjnene for de danske vælgere og vælgerne i de øvrige EU-landes indlysende ønske om og demokratiske ret til at stemme om EUs nye forfatning ”“ Lissabon-traktaten. I denne sammenhang har Vaclav Klaus været en af de eneste toppolitikere i EU-landene, som har forsvaret sine vælgeres, landets forfatnings og demokratiets interesser. Det kunne du lære noget af, Lars Løkke, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Meningsmålinger i Tjekkiet har vist, at omkring halvdelen af vælgerne ikke ønsker Lissabon-traktaten ratificeret. Vaclav Klaus har hele tiden kritiseret traktaten og har på det seneste krævet en tjekkisk undtagelse for at underskrive den traktat, som regeringen og et flertal i det tjekkiske parlament har godkendt. Topmødet har nu godkendt undtagelsen. Men den tjekkiske forfatningsdomstol har endnu ikke afgjort, om den finder traktaten i strid med tjekkisk lovgivning. Det sker først på tirsdag. Derfor har Klaus endnu ikke underskrevet. Derfor er traktaten ikke endegyldigt ratificeret i alle lande. Og derfor vil det svenske formandskab ikke diskutere navne på de topposter ”“ EUs præsident og udenrigsminister ”“ som traktaten vil indføre.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 25 60 62 33 / ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top