fbpx Skip to content

Løkke lover EU at afskaffe efterløn

NOTAT.DK: [uddrag] Som medlem i den nye europagt skal Danmark i april give besked om konkrete tiltag, som man agter at gennemføre de kommende 12 måneder for at fremme konkurrenceevne og beskæftigelse.
Da EU-topmødet var slut, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark vil melde ud med konkrete tiltag i tilknytning til den økonomiske 2020-plan som regeringen i forvejen har annonceret til april.

»Så jeg skal nu ikke hjem og opfinde noget nyt, jeg skal sådan set bare hjem og fortsætte det arbejde vi har i gang. De tiltag er en del af det her, og det gælder sådan set også tilbagetrækningsreformen (afskaffelse af efterlønnen, red.), for at være helt konkret, som jeg foreslog i min nytårstale,« sagde han til EU-magasinet NOTAT.
NOTAT spurgte statsministeren om ikke S og SF skal være med på den melding, når man nu fik lavet en aftale om at sige ja til dansk medlemskab i Europagten.
Men det mente ikke statsministeren var tilfældet:
»Det ville være utroligt dejligt, hvis S og SF ville flytte sig og tage et ansvar, men min prognose på det er ikke ret god. Men det er heller ikke nødvendigt. Det der er nødvendigt er at skabe et flertal i Danmark for den nødvendige økonomiske politik,« sagde han.


Læs hele artiklen på notat.dk – klik her!

Back To Top