fbpx Skip to content

Lovforslag i dag om britisk EU-afstemning

”Det konservative parti vil offentliggøre et udkast til en lov om en ind-eller-ud afstemning inden 2017”, udtalte en talsmand for den britiske premierminister David Cameron, som i øjeblikket er på statsbesøg i USA. Lovforslaget vil blive præsenteret i dag.

Meddelelsen kommer dagen før, at et resolutionsforslag om emnet kommer til afstemning det britiske parlament. Resolutionen, som indtil videre støttes af 80 konservative parlamentsmedlemmer, kritiserer, at dronning Elisabeths tale til nationen i sidste uge ikke nævnte emnet, selvom den traditionelt gennemgår de væsentlige lovforslag, der kommer på parlamentets dagsorden i 2013-2014. Talen betragtes som afholdt på vegne af premierministeren.

Camerons træk ser ikke ud til at hindre, at resolutionen kommer til afstemning. Utålmodigheden vokser blandt tilhængerne af folkeafstemningen.De er ikke tilfredse med premierministerens udmelding.
”Vi, der konservative parti, stemte i samlet flok mod Nice, Amsterdam og Lissabon, tre massivt centraliserende traktater som tog magten væk fra vores land. Vi kunne aldrig tilslutte os dem. Vi vil have dem sorteret fra. Vi tror ikke, at Storbritannien kan blive regeret ordentligt under dem. Og det haster. Det kan ikke vente indtil 2017”, har parlamentsmedlem og tidligere minister John Redwood udtalt i BBC.

Back To Top