fbpx skip to Main Content

Labour-politikere støtter EU-afstemning

I weekenden meldte en lang række britiske parlamentsmedlemmer fra det konservative regeringsparti, at de vil stemme for en resolution, som kritiserer dronning Elisabeths nylige tale til nationen for ikke at omtale et lovforslag om folkeafstemning om EU senest i 2017.

Lederen af socialdemokratiske oppositonsparti Labour, Ed Miliband, meddelte straks, at han vil beordre Labours parlamentsmedlemmer til at stemme imod resolutionen:
”Det er forkert nu at forpligtige til en ind-eller-ud folkeafstemning og få fire års usikkerhed og et ”lukket for handel”skilt over vores land”.

Reaktionen kom prompte fra en lang række Labour parlamentarikere, der oprettede gruppen Labour for a Referendum (LFR). Indtil videre har omkring 30 af partiets parlamentsmedlemmer ”“ heraf flere tidligere ministre – og over et halvt hundrede byrådsmedlemmer tilsluttet sig.

”Jeg mener, at det er folkets demokratiske ret at tage beslutningen selv. Jeg støtter Labour for a Referendums opfordring til, at partiet støtter en folkeafstemning i vores næste program”, siger tidligere europaminister Keith Vaz i avisen New Statesman.

”Hvis du støtter Labour og er bekymret for vores partis manglende evne til at tage stilling til dette, så opfordrer vi dig til at støtte vores kampagne. Vi vil gerne se Ed Miliband som premierminister i 2015 (hvor der er valg til det britiske parlament, red.), og den bedste måde at sikre det på er, at fortælle befolkningen, at de får lov til at stemme om EU”, siger John Mills på kampagnens hjemmeside. Han er byrådsmedlem, EU-modstander og formand for People’s Pledge Campaign for a referendum on Britain’s EU membership.

Forbundsformand vil lægge linien imod EU

Bob Crow, generalsekretær i transportarbejderforbundet RMT (National Union of Rail, Maritime and Transport Workers) i venstrefløjsavisen Morning Star til at venstrefløjen og fagbevægelsen går ind og tager den ledende rolle i kampen for en folkeafstemning og et nej til EU:

“Vi vil fastlægge den venstreorienterede linie for arbejdernes interesser i forbindelse med britisk tilbagetrækning fra EU. Vi vil sætte jobs, levestandard, demokrati og offentlige tjenester i centrum”, siger Bob Crow og fortsætter:.
“Sandheden er, at du ikke kan være for EU og imod nedskæringer, når hele strukturen i det europæiske projekt er domineret af bankfolk og de store virksomheders interesser, som er de drivende kræfter bag indførelsen af ”‹”‹stramninger på tværs af kontinentet.”

Læs mere hos….
Labour for a Referendum ”“ [klik her!->http://labourforareferendum.com/
] Morning Star – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top