fbpx Skip to content

Måling: Flere ønsker indsats mod social dumping

Et markant flertal af vælgerne ønsker mere fokus på social dumping. Det viser en ny meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk.
69,4 pct. er enig i udsagnet ”Der gøres for lidt fra politisk side for at undgå udbredelsen af underbetalt udenlandsk arbejdskraft i Danmark”. Kun 16,5 pct. er uenig.

Flertallet gælder for alle partiers vælgergrupper. Det er mest markant blandt Enhedslistens vælgere, hvor 82,6 pct. mener det, mens det er mindst udtalt hos Liberal Alliances vælgere, hvor ”kun” 52,9 pct. af mener det.

Fagforbundet 3F mener også, at der kan gøres mere, selvom der er sket noget de seneste år.
”Man kan sige, at der er en stigende kurve. Der er blevet gjort mere, i særdeleshed efter den nye regering kom til i 2011. Men der er stadig en del ting, der mangler at blive fulgt op på,” siger Peter Hougaard, der er formand for 3F’s byggegruppe på Altinget.dk.

3F ønsker bl.a. krav om såkaldte arbejdsklausuler i alle offentlige udbud, som redskab til at sikre, at danske overenskomster overholdes. Det har arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri imidlertid stillet spørgsmålstegn ved lovligheden af. De mener, der er i strid med EU’s regler for det indre marked.

Læs mere på Altinget.dk

Back To Top