fbpx Skip to content

Måling: Klar fremgang til Folkebevægelsen

Gallup gennemførte i perioden 25. februar til 5. marts en meningsmåling, hvor 1.717 personer svarede på, hvem de ville stemme på, hvis der var valg til EU-parlamentet i morgen.

Ved valget i 2009 havde 82 af dem – 5 pct. – stemt på Folkebevægelsen mod EU. 14 personer ”“ 1. pct. ”“ havde stemt på Folkebevægelsens daværende valgforbundspartner JuniBevægelsen.
Var der valg i morgen ville 150 personer ”“ 9 pct. af de 1.717 deltagere ”“ stemme på Folkebevægelsen. Men 405 af deltagerne i undersøgelsen vil stemme blankt, ikke stemme, har ikke stemmeret eller vil ikke svare. Regnes de fra, som man gør ved et valg, giver det 11,4 pct. til Folkebevægelsen mod EU (11,5 pct. svarer til halvandet mandat i EU-parlamentet). Det er 4,2 pct. mere til Folkebevægelsen end ved sidste valg.

– Tallene viser, at Folkebevægelsen og EU-modstanden er markant styrket, hvilket EUs udvikling i de senere år kun har forstærket. Når vi allerede et år før valget står så godt, så har vi ganske høje forventninger til selve valget. Traditionelt går vi op i meningsmålingerne i takt med at vi kommer tættere på valgene. Alt i alt ser det altså rigtig godt ud, siger Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

Ved valget i 2009 fik Folkebevægelsen i alt 168.555 stemmer (7,2 pct.), mens JuniBevægelsen fik 55.459 stemmer (2,4 pct.). Inden da havde flere meningsmålinger spået Folkebevægelsen et meget dårligere valgresultat.

Back To Top