fbpx Skip to content

Meningsmåling: Flere danskere vil have et nordisk forbund i stedet for EU-medlemskab!

De nordiska flaggorna. Foto: Johannes Jansson, Norden.org

En repræsentativ meningsmåling lavet af Sentio i perioden 30. april til 5. maj viser, at 43,65 % af danskerne støtter et nordisk forbund i stedet for et EU-medlemskabs, mens 40,89 % af danskerne vil, at Danmark skal forblive i EU. 15,55 % af danskerne har ikke taget stilling.

Meningsmålingen er repræsentativ og der blev lavet 1.010 interviews. Denne måling viser, at der er flertal for et nordisk forbund blandt såvel kvinder som mænd.

Det er skønt, at der er så mange danskere, der hellere ser en anden og bedre vej for Danmark end et fortsat EU-medlemskab.
– Susanna Dyre-Greensite, formand for Folkebevægelsen mod EU

De regioner, hvor støtten er størst for et nordisk forbund er Nordjylland, hvor 51,70 % støtter et nordisk forbund og kun 37,30 % støtter et forsat EU-medlemskab samt Region Sjælland, hvor 50,30 % støtter et nordisk forbund og kun 32,50 % støtter et fortsat EU-medlemskab. Der skal dog tages forbehold for den statistiske usikkerhed.

EU rykker tættere på unionstaten

EU går i retning af en statsdannelse og vil nu også at vi skal betale endnu mere til union.

Et nyt estimat fra Finansministeriet viser, at Danmark skal betale 25,5 milliarder kroner til EU i 2021. Det er over 1,5 gange så mange penge, som Danmark eksempelvis bruger på udviklingsbistand om året.

Pengene til EU kunne bruges på noget langt bedre eksempelvis velfærd, klima eller udviklingsbistand. Danmark bør derfor sige nej til at give flere skattekroner til unionen.

Jeg er desuden sikker på, at det er gået op for mange danskere, at EU er noget andet end et helt almindeligt internationalt samarbejde.
– Susanna Dyre-Greensite, formand for Folkebevægelsen mod EU

Vi bør give Norden en chance

Det er på tide, at vi giver Norden en chance.

Norden er samlet set Danmarks største eksportmarked og de nordiske lande er sammen verdens 13. største økonomi.

Et tættere nordisk samarbejde vil derfor kunne gøre en positiv forskel globalt. Et tættere nordisk samarbejde vil ikke kun være til gavn for Danmark og Norden men også for verden.
– Lave K. Broch, medlem af Folkebevægelsen mod EU’s forretningsudvalg

I fællesskab kan vi eksempelvis bedre forsvare den nordiske samfundsmodel, klimaet, miljøet og fredsmægling i verdens brændpunkter.

For yderligere informationer kontakt venligst:

Susanna Dyre-Greensite
📞 53 78 08 18
📧 susanna@folkebevaegelsen.dk

Lave K. Broch
📞 28 92 21 27
📧 lave@broch.dk

Back To Top