fbpx Skip to content

Millioner af euro til italiensk mafia

6. april 2009 blev den historiske by L’Aquila i Italien ramt af et voldsomt jordskælv, hvor over 300 mennesker omkom og titusinder måtte genhuses. 11. november samme år stemte EU-parlamentet ja til at afsætte 493,7 millioner euro til en solidaritetsfond til at bygge midlertidige boliger til de genhusede.

Men 70 pct. af midlerne er brugt til at bygge permanente boliger, som jordskælvsofrene skal betale husleje for efter årsskiftet. Og det var ikke meningen fra EU’s side.
”Det svarer til at give nødhjælp til lande med hungersnd, og så sælger landet maden videre til andre lander”, udtaler MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU på DRs hjemmeside.
De nye huse er bygget til 158 pct. af markedsprisen og mange af pengene er gået til byggefirmaer med direkte eller indirekte forbindelser til organiseret kriminalitet. Det fremgår af et arbejdspapir fra EU-parlamentets budgetkontroludvalg udarbejdet af Folkebevægelsens EU-parlamentaiker Søren Søndergaard, som er ordfører i sagen.

Arbejdspapiret skal behandler i udvalget i eftermiddag, hvor det skal tage stilling til, hvilke konsekvenser sagen skal få for Italien ”“ og for EU-Kommissionen.

Kommissionen meddelagtig i svig?

Kommissionen har på flere måder handlet besynderligt i sagen. Den har bl.a. ikke grebet ind i sagen, trods indretninger om uregelmæssigheder fra EU’s Revisionsret.

”Det er uklart, hvorfor Kommissionen valgte at opgive den normale procedure, som ville have resulteret i fremsendelse af de mistænkelige sagsakter til OLAF (Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig, red.) og inddragelse af de italienske retlige myndigheder. Det vækker stor bekymring, at Kommissionen ikke fulgte den korrekte procedure, da det gør Kommissionen meddelagtig i svig”, har Søren Søndergaard udtalt til dagbladet Information.

Læs mere om sagen:
* Budgetkontroludvalgets arbejdspapir ”“ klik her!
* DR – klik her!
* Information – klik her!
* Berlingske – klik her!
* EUObserver.com – klik her!
* Washington Post – klik her!
* BBC – klik her!
* Financial Times – klik her!
* The Independent – klik her!
* Daily Mail – klik her!
* Il Gazzetiono – klik her!
* Il Messaggero – klik her!
* Il Fato Cronaca – klik her!
* Abruzzo News – klik her!

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top