fbpx Skip to content

Nei til EU fejrer 10 år med klart norsk nej-flertal

Fra april 2005 til og med i dag har alle norske meningsmålinger om et eventuelt EU-medlemskab vist et markant nej-flertal.

Dermed har nordmændene ti års jubilæum i et sammenhængende nej til EU i diverse meningsmåliger.

Og det bliver fejret af Folkebevægelsen mod EU’s venner i Nei til EU.

“Når syv ud af ti nordmænd er imod EU-medlemskab, én er i tvivl og kun to er for et medlemskab, kan vi ikke være andet end i strålende godt humør,” siger forkvinden for Nei til EU, Kathrine Kleveland, til den norske avis Nationen.

Kleveland peger samtidig på det paradoks, at befolkningen udviser en konstant, klar og langvarig modstand mod EU samtidig med, at den nuværende norske regering er den mest EU-glade i nyere tid.

“Det er et paradoks, at vi har en så EU-tilpasningsvenlig regering. Denne regering er på konstant kollisionskurs med folkestemningen i EU-spørgsmålet,” siger Kathrine Kleveland.

Fortsat brug for EU-modstanden
Nei til EU og ungdomsorganisationen Ungdom mot EU påpeger i samme ombæring også den fortsatte opgave, som EU-modstanderne har at løfte. Trods den folkelige opbakning til EU-modstanden, er det mere end nogensinde vigtigt at sige fra over for EU. Også for et ikke-EU-land som Norge.

“Gennem EØS-aftalen tilpasser vi også dagligt til EU, selvom det norske folk har sagt nej til EU-medlemskab i to folkeafstemninger,” siger Nej til EU-lederen som fremhæver handelsaftalerne TISA og TTIP som nogle af de vigtigste indsatsområder i den kommende tid.

“Når demokratiet opfattes som en handelshindring, må nogen sige stop,” siger Kathrine Kleveland.

Du kan se billeder fra og læse mere om Nei til EU’s fejring af de seneste ti års Nej-meningsmålinger her.

Back To Top