fbpx Skip to content

Nej til Schengen og Fort Europa

Urolighederne i Nordafrika og ikke mindst i Libyen har sendt hundredetusinder af mennesker på flugt, hvoraf nogle få tusinde er kommet til Italien og Malta. Det har foranlediget diskussioner i EU om ændringer af Schengen-aftalen og påvirket politiske forhandlinger i Danmark.

– Når Sarkozy, Berlusconi og deres meningsfæller i Danmark vil pille ved Schengen-aftalen er deres motiv det stik modsatte af Folkebevægelsens krav om dansk udtrædelse af Schengen-samarbejdet. Danmark og Europa bør være åbent overfor folk i nød, sådan som FN opfordrer til. Vi bør ikke medvirke til at styrke Fort Europa, udtaler Søren Søndergaard, medlem af Folkebevægelsen mod EU.

– Schengen udgør en del af EU’s grænseregime overfor omverden, som har kostet tusinder af især afrikanske mennesker livet. Flygtninge fra Libyen og andre nordafrikanske lande skal ikke lades i stikken, som en række EU-lande vil. Derfor opfordrer jeg Europarådet til at indkalde alle de europæiske lande til en konference om en fair fordeling af de flygtninge, som har behov for beskyttelse.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top