fbpx Skip to content

Nordea forventer flere EU-lånepakker

Torsdag sidste uge blev eurolandenes regeringsledere om at tilbyde den kriseplagede græske regering en stor og unik lånepakke, som ifølge Børsen beløber sig til i alt 159 milliarder euro (1185 milliarder kroner).

– Krisen har spredt sig og regeringslederne bør tage situationen alvorligt. I stedet for forsøgene på at slukke skovbrande med en vandkande, så bør de forholde sig til det reelle problem: At man ikke kan skære lande med forskellige økonomier over samme læst, udtalte Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU forud for topmødet.

Seniorstrateg i Nordea Henrik Drusebjerg mener heller ikke, at pakken har sikret EU effektivt mod den eskalerende økonomiske krise.
”Hvis vi to taler sammen om 12 måneder, så er jeg sikker på, at vi har set nye EU-topmøder og nye hjælpepakker. EU har fortsat en strategi om at lave lappeløsninger. Det her er godt nok en stor lap, der er fundet frem, med det er stadig en lap”, udtaler Drusebjerg i Børsen i dag.

Søndergaard og Drusebjerg er imidlertid ikke just enige om løsningen:
”Løsningen af Europas gældsproblemer afhænger fortsat ubetinget af, om de enkelte lande laver tilstrækkelig ambitiøse spareplaner og efterfølgende er i stand til at leve op til dem. Samtidig er det en forudsætning, at vi har et økonomisk opsving, der overlever”, siger Nordeau-økonomen i Børsen, i dag mens Folkebevægelsens EU-parlamentariker hellere ser fremme af vækst end nedskæringsbetingede lånepakker,
– På kort sigt vil disse tiltag (lånepakkerne, red.) naturligvis lette presset på Grækenland og dermed udskyde risikoen for en statsbankerot. Men de løser jo ikke det grundlæggende problem, at Grækenland er inde i en negativ økonomisk spiral. Det kræver som minimum en omfattende plan for vækst og investeringer, skrev Søren Søndergaard i bloggen på hans hjemmeside i går.

Læs Søren Søndergaards”¦
– pressemeddelelse før euro-topmødet ”“ klik her!
– blog fra i går ”“ klik her!

Back To Top