fbpx Skip to content

Norge: 69,5 pct. nej til EU

Den norske ja-side er gået frem i den seneste meningsmåling foretaget 16.-23. april af analysevirksomheden Sentio for dagbladene Nationen og Klassekampen. 20,2 pct. siger, de ville stemme ja, hvis der var folkeafstemning om norsk EU-medlemskab i dag. Det er den største tilslutning siden maj 2011.

Nej-siden er gået tilbage. For første gang siden juni 2011 vil mindre end 70 pct. – tallet er nu 69,5 pct. – stemme nej, hvis der var folkefstemning om EU. Det er et faldt på 1,3 pct. siden januar i år, hvor ja-siden omvendt fik 1,5 pct. mindre.

“Det vi ser nu handler bare om mindre justeringer. Der er ikke noget magisk ved at være over eller under 20 pct.-stregen eller over eller under 70 pct.-stregen. Så længe vi har et forspring på 50 pct., så sover jeg godt om natten”, siger lederen af Nei til EU (Folkebevægelsens norske søsterorganisation) Heming Olaussen til Nationen.

Han henviser til situationen mellem nej- og ja-siden før den økonomiske krise i EU:
“Da var forholdet ca. 60-30, eller 55-35 for at være venlig. Hvis EU håndterer den økonomiske krise på en måde som gør at de ikke fremstår så rodet, kan forholdet mellem siderne justere sig til normalt niveau”, siger Olaussen.

Læs mere hos Nationen – klik her!

Back To Top