fbpx Skip to content

Norsk SF har ret – EU er en forkert prisvinder

SFs EU-parlamentariker Margrethe Auken har rost beslutningen om, at give Nobels Fredspris til EU med ordene ”At EU i dag modtager Nobels Fredspris er endnu et bevis på hvilket formidabelt fredsprojekt EU er.”
Men SFs norske søsterparti ”“ regeringspartiet SV – har en helt anden holdning:
”EU er ikke den rigtige vinder af Nobels fredspris. Vi ser en negativ social udvikling i dele af Europa, og EU fører en politik som på mange områder forstærker de sociale problemerne og svækker mulighederne for demokratisk styring. Der er ikke sket nogen ting i 2012, som skulle tilsige at EU får fredsprisen”, siger SVs formand Audun Lysbakken.

– SV har fuldstændig ret. Trods EU-elitens hyppige pæne ord om fred, så har EU primært gavnet EUs militærindustri og oprustning ”“ og bestemt ikke skabt mere fredelige forhold i Sydeuropa, hvilket befolkningerne især oplever i Grækenland og Spanien. Prisuddelingen er derfor en skandale og hån mod al seriøs indsats for fred. EU er ikke et fredens projekt, Margrethe, udtaler Jørgen Grøn, der er talsperson for Folkebevægelsen mod EU og medlem af SF.

Læs mere hos norsk SF – [klik her!->http://sv.no/Forside/Siste-nytt/Nyhetsarkiv/Feil-vinner-til-feil-tid
]

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Jørgen Grøn, EU-parlamentskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 98 62 18 14.
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk

Back To Top