fbpx Skip to content

Norske transportarbejdere vil af med EU-aftale

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Onsdag vedtog det norske transportarbejderforbund som det første LO-forbund i Norge, at det vil arbejde for helt at forlade EØS aftalen, som pålægger landet at følge reglerne i EU’s indre marked.

Det skete på forbundets kongres og ved blev vedtaget enstemmigt. Udmeldingen kommer efter at der længe har været skepsis mod EØS-aftalen i forbundet. Og ikke mindst på grund af den sociale dumping og misbrug af EU’s regler for cabotage kørsel. Det sidste fik ny næring op til kongressen, da det blev afsløret, at man i Litauen kan købe lastvognskørekort i bundter.

– Det er jo ikke sikker at EØS-aftalen bliver sagt op, fordi vi vedtager det. Men det er mindst lige så vigtigt, at sende et stærkt signal om, at mange af vores medlemmer har mærket de negative effekter af den EU-lovgivning, som vi må godtage på grund af EØS-aftalen. Vi må tage sagen op med resten af fagbevægelsen, bl.a. for at få gennemslag for vores standpunkt på næste LO-kongres, siger forbundsformand Roger Hansen.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top