fbpx Skip to content

Ny formand for islandsk nej-bevægelse

Den tværpolitiske islandske organisation imod EU Heimssýn – Folkebevægelsens søsterorganisation – holdt landsmøde i Nationalmuseets hal i Reykjavik søndag den 15. november og valgte ny bestyrelse.

Den nye formand er den 27-årige landmand Ásmundur Einar Daðason, som er medlem af det islandske parlament, Altinget, for det grønne venstreparti. Det grønne venstreparti er i regering med det socialdemokratiske parti. Da regeringen ansøgte om EU-medlemskab i juli i år var Daðason blandt de fire parlamentsmedlemmer fra det grønne venstreparto, der stemte imod ansøgningen.

Tidligere finansminister Ragnar Arnalds trådte tilbage som formand efter at have holdt stillingen de sidste syv år siden Heimssýn blev grundlagt i juni 2002. Arnalds vil dog fortsætte i Heimssýns bestyrelse som almindeligt medlem.

30-årige Heidrun Lind Marteinsdóttir efterfulgte Kari Sigurður Kristjánsson på næstformandsposten. Marteinsdóttir er jurist og har tidligere bl.a. siddet i bestyrelsen for det tidligere borgerlige islandske regeringsparti Uafhængighedspartiets ungdomsafdeling.

Den afgående formand oplyste på landsmødet, at Heimssýn har næsten 1.800 medlemmer. Der er omkring 325.000 indbyggere i den nordatlantiske ø-stat.

Læs mere på…
Heimssýns hjemmeside – klik her!
Den islandske nyhedsportal mbl.is – klik her!

Back To Top