fbpx Skip to content

Nyt spansk parti: Vi vil ikke være en tysk koloni

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Valget til EU-parlamentet i Spanien blev en katastrofe for både det regerende konservative parti og socialistpartiet. De to partier, som loyalt har ført EU’s og Trojkaens nedskæringspolitik ud i livet, kunne ikke mønstre 50 procent af stemmerne tilsammen. Ved sidste valg til EU-parlamentet fik de to ”regeringsbærende” partier 80 procent af stemmerne. Valget var dermed også en klar besked til Trojkaen og EU-systemet om et nej-tak til nedskæringspolitikken.

Valgets overraskelse var det kun tre måneder gamle parti Podemos (Vi kan), som blev det fjerdestørste parti med 8 procent af stemmerne, fem mandater og mere end 1,2 millioner stemmer.

Partiet udspringer af M-15-bevægelsen som 15. maj 2011 startede en bølge af pladsbesættelser i mere end 50 spandske byer. Det blev fulgt op store marcher både til Madrid og Bruxelles. Bevægelsen var rettet mod den nedskæringspolitik som skiftende spanske regeringer har ført i forståelse med EU-systemet og Trojkaen (EU, Centralbanken og Valutafonden).
Partiet er bl.a. inspireret af det græske venstrefløjsparti Syrizia, som blev det største parti ved EU-valget i Grækenland.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top