fbpx Skip to content

Økonomiprofessor: EU lyver om kriseløsning

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Ved valget til EU-parlamentet blev det græske venstrefløjsparti, SYRIZIA landets største parti, næsten fire procent foran det regerende konservative parti. Et resultat, som kan være et forvarsel om, at partiet kommer til magten ved næste valg. Da det græske valgsystem favoriserer vinderpartiet ved et parlamentsvalg med ekstra 50 pladser i parlamenter.

Selvom valget også betød at hver tiende vælger stemte på det fascistiske parti Gylden Daggry, så mener Yanis Varoufakis, at valget var en syngende lussing til den nedskæringspolitik, som regeringen sammen med den såkaldte Trojka har påført landet.

– Alt i alt står det lysende klart, at de græske vælgere helhjertet har afvist den store løgn, som den europæiske elite stædigt forsøger at gøre til sandheden: Nemlig at nedskæringer virker, at krisen er blevet håndteret bedst muligt, og der derfor er en græsk succeshistorie undervejs, siger han i et interview med det italienske blad, L’Antidiplomatico.

Han afviser al tale om, at krisen er ovre, tværtimod mener han, at ”trekanten” Berlin ”“ Bruxelles og Frankfurt (hvor centralbanken holder til red.) er i gang med en propagandakrig.

– Som Joseph Goebbels sagde i 30’erne: Den optimale propagandakampagne stiller sandheden på hovedet og erstatter den med den store løgn som så gentages igen og igen. Det er præcist, hvad de nuværende magthavere har gjort det sidste år i Europa. De økonomiske realiteter er forfærdelige, siger Yanis Varoufakis og henviser til at en række lande er kastet ud i en permanent depression. Det gælder Irland, Grækenland, Italien, Spanien, Portugal, Cypern og Slovenien.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top