fbpx Skip to content

Opråb: Arbejdsløshed er EUs største problem

“Arbejdsløsheden er det største problem i EU” lyder overskriften på et brev , somNetværk for Velfærd og Demokrati har sendt til samtlige EP-kandidater for Folkebevægelsen mod EU, S og SF. Heri skriver de bl.a.:

“Vi vil opfordre Socialdemokratiet, SF og Folkebevægelsen mod EU til sammen med den europæiske fagbevægelse, der med god grund har protesteret imod EU’s borgerlige nedskæringspolitik, til at kæmpe for et opgør med EU’s nuværende forringelsespolitik.
Selv på sine egne præmisser er EU’ s sparepolitik en fiasko. Formålet skulle være at reducere statsgælden i % af BNP. Men efter hver græsk sparerunde vokser statsgælden i % af BNP, fordi det græske BNP ”“ som konsekvens af besparelserne – falder hurtigere end statsgælden. I 2008 var den græske ØMU-gæld således på 113 % af BNP, mens den i 2013 var på 175 %.”

Brevet er underskrevet af bl.a. Hardy Hansen (tidl. formand for SiD og fhv. MF for Socialdemokratiet), Pernille Frahm, medl. af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for SF og tidl. MEP), Karin Kring (næstformand for Socialdemokratiet i Albertslund) og Villo Sigurdsson (fhv. borgmester og medlem af SF).

Se hele brevet – klik her!

Back To Top