fbpx skip to Main Content

Rina Kari: Beskyt vores sædkvalitet

– Det er afgørende, at Danmark får undersøgt og indført forbud mod de kemikalier, der ødelægger mænds sædkvalitet. Vi kan ikke vente på, at EU løser problemet, det går alt for langsomt.

– Folkebevægelsen vil indføre en buket af regler for at beskytte borgerne mod skadelige kemikalier i hverdagen. Og det er helt afgørende, at medlemslandene skal kunne vedtage egne forbud, så Danmark kan blive foregangsland på kemikalieområdet.

– Vi kan komme meget længere med en kombination af nationale forbud og international regulering. Og derfor er det langt fra tilstrækkeligt, når andre kandidater siger, de vil gøre noget ved kemikalier, men kun vil arbejde i EU.

– Både i det danske folketing og i EU lukker flertallet øjnene af frygt for at skade virksomhedernes konkurrenceevne, og fordi man ikke tør lægge sig ud med kemikalielobbyen. Selvom nærmest alle partier herhjemme hævder at gå ind for, at Danmark skal kunne vedtage egne forbud, stemmer de ikke for det i praksis.

– I dag udsættes både voksne og børn for en masse giftige kemikalier på grund af EU. Jeg vil arbejde for, at Danmark kan gå forrest og gennemføre forbud mod skadelige kemikalier.

For kommentarer kontakt Rina Ronja Kari: 26 70 18 16

Back To Top