fbpx Skip to content

Portugisisk domstol sender regering til tælling

FAGLIGT.EU: [uddrag] Den portugisiske forfatningsdomstol sender endnu en gang regeringen til tælling med en afvisning af den krisepolitik, regeringen fører for at leve op til krav om økonomisk støtte fra trojkaen, EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond. Der bliver nu talt over regeringen, der kun har begrænset tid til at finde alternative besparelser på omkring 5,6 milliarder kroner, så trojkaen giver sidste luns på 26 milliarder kroner fra hjælpepakken.

Forfatningsdomstolen har tidligere fem gange underkendt indgreb i blandt andet offentligt ansatte løn- og pensionsforhold. Det er igen blandt andet lønindgreb, domstolen afviser og kalder forfatningsstridige.

Portugal bliver ellers rost af trojkaen for at have fået styr på landets økonomi. I april advarede IMF dog mod, at forfatningsdomstolen kunne komme på tværs af politikken, der sendte landet ud af krisen. Ifølge Financial Times hed det direkte i IMF, at domstolens afgørelser kunne skabe politisk usikkerhed, og regeringen kunne blive nødt til at redde budgettet ved at slække på vækstpolitikken.

(…)

Læs mere på LO & FTFs EU-portal – klik her!

Back To Top