fbpx Skip to content

Premierminister May: Storbritannien vil aktivere Artikel 50 i marts

Premierminister Theresa May har bebudet, at hun vil præsentere en Brexit-plan og aktivere artikel 50 inden udgangen af marts.

Storbritanniens konservative premierminister Theresa May. Foto: UK Home Office / Wikimedia Commons
Storbritanniens konservative premierminister Theresa May. Foto: UK Home Office / Wikimedia Commons

Ifølge en række britiske medier har premierminister Theresa May May bebudet, at hun vil aktivere artikel 50, hvilket vil igangsætte den formelle proces for Storbritanniens udtræden af EU.

Kontrol med grænser og migration

Ifølge Financial Times er det afgørende for May at lave en Brexit-aftale, der tillader hende at fuld kontrol med grænserne og migrationen fra Europa.

Samtidig er det også afgørende for May, at en Brexit vil fratage EU Domstolen al juridisk indflydelse og magt over Storbritannien.

Dette indebærer med andre ord, at en sådan Brexit-aftale sandsynligvis også vil betyde et britisk farvel til det indre marked. Alligevel har May bebudet, at hun vil opnå den bedst mulige aftale for det britiske erhvervsliv.

EU-ambassadør fratrådte med hård kritik

I sidste uge trådte Storbritanniens EU-ambassadør Sir Ivan Rogers tilbage efter at have kritiseret den britiske regering for at have manglende evner inden for multilaterale forhandlinger og for dens ”dårligt underbyggede argumenter og forvirrede måde at tænke på.”

Rogers advarede May om, at det ikke var sandsynligt, at EU ville indgå nye handelsaftaler med Storbritannien inden for en toårig periode efter, at Artikel 50 er blevet aktiveret.

May har afvist kritikken med, at det var nødvendigt tage sig tid til studere de forskellige emner i forbindelse med Brexit.

Back To Top