fbpx Skip to content

Pres for euro-positiv EU-aftale

Europabevægelsens næstformand Jens boe Andersen kritiserer regeringen for ikke at sige ærligt, hvad de ønsker under forhandlingerne om en ny EU-politisk aftale, der skal supplere EU-aftalen fra 2008.

“Hele deres retorik, »så tæt på kernens som muligt«, den er skadelig, for der er ingen, der forstår den. Hvad er kernen? Europa rykker i de her år, og eurogruppen rykker tættere på hinanden, så nu er vi nødt til at få politikernes ærlige bud på, hvad Danmarks position skal være,” sagde han i går i Berlingske og tilføjer bl.a.:
“Lad os sige, at vi gerne vil med i euroen. Ikke at vi skal stemme om det i morgen, men når tiden er klar til det. Og lad os sige, at det er i Danmarks interesse at være med i bankunionen. Hvorfor ikke sige det lige ud?”

Venstres EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen bakker ham op i dag i samme avis:
“Forbeholdene er ikke gunstige for Danmark, så vi ønsker et opgør med dem. I første omgang handler det om forsvaret og det retlige samarbejde, men vi mener også, at vi på sigt skal tage stilling til euroen. Det skal ikke være i dag eller i morgen, for der er for meget »byggestøv« i øjeblikket. Vi ved ikke præcis, hvor euroen lander henne, men vores udgangspunkt er positivt”.

Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har forladt forhandlingerne om den nye aftale. Men selvom SFs ledelse fuldt ud går ind for finanspagt, sixpack og andre tiltag til at underlægge Danmark euroens spilleregler, så er de officielt stadig tilhængere af euroundtagelsen.

Regeringen forventer at få den nye aftale på plads inden Folketinget går på sommerferie.

Back To Top