fbpx Skip to content

Rapport: Ret op på den sociale slagside i EU

Der skal i den grad rettes op på den sociale slagside, som EU’s førte politik har. Det konkluderer en helt ny rapport, som tænketanken Friends of Europe står bag.

Rapporten, der hedder ‘Unequal Europe’, er forfattet af en ekspertgruppe, der blandt andet består af tidligere europæiske ministre og EU-kommissærer.

I rapporten står, “that social policy in the EU needs to be put on a par with macroeconomic objectives” to avoid long-term burdens on national economies.”

Tænketanken konkluderer videre i sin rapport, at EU bør prioritere investeringer i mennesker lige så højt som de andre fokusområder, Kommissionen har, når den forsøger at forbedre europæiske konkurrenceevne.

Ikke kun, fordi en mere human socialpolitik vil hjælpe millioner af mennesker, herunder 26 millioner arbejdsløse europæere, men også fordi sociale investeringer er langt vigtigere for konkurrenceevne og økonomisk vækst, end Kommissionen vil anerkende.

Rapporten konkluderer nemlig også, at der ikke er nogen sammenhæng mellem lav prioritering af socialpolitik og en høj konkurrenceevne.

Rapporten kan læses i sin fulde længe her.

Back To Top