fbpx Skip to content

Rina Ronja Kari advarer statsministeren: Jeg vil stemme imod Juncker

Statsminister Helle Thorning Schmidt og de øvrige stats- og regeringschefer i EU forventes i morgen at udpege Jean-Claude Juncker til formandsposten for EU-kommissionen.

Udpegelsen skal derefter godkendes af EU-parlamentet. Dermed får de 13 danske MEPere direkte indflydelse på om Juncker bliver den næste Kommissionsformand eller ej.

Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU advarer Helle Thorning Schmidt om, at hun i EU-parlamentet vil stemme imod at give godkendelse til Juncker som formand:

– Helle Thorning og de øvrige EU-chefer må jo være politisk tonedøve, når de kan pege på Juncker som Kommissionsformand. Det er ikke mere end en måned siden, at borgerne gav EU et ordentlig par på skrinet ved at give de EU-kritiske partier en massiv fremgang ved parlamentsvalget.

– Juncker som Kommissionsformand vil kun betyde mere af det samme: Mere magt til EU, mere nedskæringspolitik og mere EU-indblanding i vores velfærd. Det vil vi blandt andet, se når Kommissionen skal foreslå nye traktatændringer i det kommende år.

– Juncker har som tidligere præsident for eurogruppen stået i spidsen for at gennemføre en umenneskelig nedskæringspolitik, der har haft til formål at redde euroen og de skruppelløse banker samt at give EU kontrollen med medlemslandenes økonomiske politikker.

– De sociale og menneskelige konsekvenser af Junckers politik er tydelige: I Portugal og Spanien er hundredetusindevis af mennesker blevet sat på gaden og millioner er blevet gjort langtidsarbejdsløse. Det er klart, at jeg ikke kan støtte Juncker som Kommissionsformand.

Yderligere information
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU: 0045 2670 1816

Baggrund
Jean-Claude Juncker er De Europæiske Konservatives (EPP) kandidat til posten som Kommissionsformand. Han tjente i perioden 2005-13 som den første præsident for Euro-landene. Han er desuden tidligere præmiereminister for Luxembourg (1995-2013).

Back To Top