fbpx Skip to content

Rina: Stop udflytnings-misbrug med EU støtte!

Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, fik i april vedtaget to forslag i EU-parlamentet, der kræver, at Kommissionen får strammet op på reglerne for EU-støtteordningerne og igangsætter en ny undersøgelse af misbrug af EU-støttemidler.

Nu går hun videre med sagen, overfor EU-kommissionen.

Rina Ronja Kari udtaler:

– Svindlen med EU-støtte til udflytning af arbejdspladser er skammelig. Den sag med Coloplast viser, hvor nødvendigt det er, at Folkebevægelsen lige har fået vedtaget en kulegravning af EU-støtteordningerne.

– Nu vil jeg spørge Kommissionen hvad der egentlig foregår, og sikre at de krav vi har stillet bliver efterlevet og at de nyeste svindel-sager med danske virksomheder også bliver undersøgt.

– Det er fuldstændig urimeligt, at store virksomheder kan udnytte EU-støtteregler på det groveste og flytte arbejdspladser ud af landet. Tusindvis af danske arbejdere mister deres jobs, på grund af svindel med skatteydernes penge. Det må og skal stoppes.

Kontakt MEP Rina Ronja Kari på 2670 1816

Baggrund
Rina Ronja Kari har tidligere taget sagen op overfor Kommissionen da det kom frem at Royal Greenland flyttede 110 arbejdspladser fra Danmark til Polen, efter at virksomheden modtog 53 millioner kroner i EU-støtte til produktion i Polen. Kommissionen har svaret at den har i gang sat en undersøgelse af støtte midler for over 373 millioner kroner. På baggrund af et forslag fra Rina Ronja Kari har EU-parlamentet nu krævet at EU-kommissionen også undersøger sager med støttebeløb, der ligger under de 373 millioner kroner.

Spørgsmål til Kommissionen

Fagbladet 3Fs dækning af Rina Ronja Karis forslag i april

Forslaget som Folkebevægelsen fik vedtaget i april om undersøgelse af svindel kan ses her:

Back To Top