fbpx Skip to content

Risiko for EU-positivt parlament i Norge

Om mindre end tre uger – den 9. september – skal de norske vælgere til stemmeurnerne for at vælge 169 politikere til landets parlament, Stortinget.

Folkebevægelsen mod EUs norske søsterorganisation Nei til EU har gennemført en omfattende undersøgelser af, hvad holdningen til norsk EU-medlemskab blandt de 11 partier, der stiller op og omkring 400 af deres kandidater.
Sammenholdt med meningsmålingerne i den seneste tid, tegner det til, at der bliver valgt 84 tilhængere af EU, 64 modstandere og 21 som ikke ved hvad de mener eller ikke vil svare. Og det til trods for at de sidste mange års meningsmålinger har vist solidt norsk flertal mod EU-medlemskab.

– Stortinget vil de næste fire år komme fuldstændig på tværs af vælgernes meninger om EU-medlemskab og EØS-aftalen, advarer Nei til EUs leder Heming Olaussen i det norske nyhedsmedie ABC Nyheter.
– Flertallet af vælgerne siger i andre sammenhænge, at EU har for meget magt i Norge, afviser EU-medlemskab totalt og ønsker handelsaftale med EU fremfør EØS-aftale. De kan få det modsatte, hvis valgresultatet bliver i nærheden af meningsmålingerne.

Læs mere hos:
Nei til EU – klik her!
ABC Nyheter – klik her!

Back To Top