fbpx Skip to content

Fællesskab og sammenhold er de stærkeste svar på angreb på demokrati og frihed

Lørdag aften og nat blev der affyret skud i København. Ikke bare mod uskyldige civile, hvoraf to på tragisk vis mistede livet, men også mod demokratiet og vores allesammens fundamentale frihedsrettigheder.

Angrebene i København var også et angreb på det åbne, danske samfund.

Selvom forbrydelserne unægteligt vil medføre frygt og angst, skal vores svar være at rykke endnu tættere sammen, forene os på tværs af forskelligheder og skel og vise, at vi alle står sammen mod gale menneskers angreb på danskere og det danske samfund.

Det mener Folkebevægelsen mod EU.

Medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari, siger:

“Mine tanker er hos ofrene og deres familier, som helt meningsløst har betalt en uhyrlig pris for en gal mands værk. Det er vigtigt, at vi bruger tragedien til sammenhold og vi styrker fællesskabet i vores tro på demokrati og frihed. Også frihed til at sige og tegne, hvad man vil. Angrebet i København må ikke føre til had og splittelse i det danske samfund. Fællesskab og sammenhold er det stærkeste svar på de uhyrlige angreb og på den måde, kan vi bedst mindes de uskyldige ofre.”

1. suppleant til EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Lave K. Broch, siger:

“Sorgen over, at uskyldige har mistet livet og over at deres familier er blevet udsat for den her tragedie, er enorm. Mine tanker er hos dem. Det er afgørende, at vi i efter det, der er sket i København i weekenden, står sammen på tværs af politiske og religiøse holdninger. Brugen af vold og terror mod ytringer kan aldrig accepteres. Jeg er rigtig glad for, at Dansk Islamisk Råd var hurtigt ude og fordømteangrebene. Der er selvfølgelig ingen der skal gøres medansvarlig for, hvad andre mennesker foretager sig, men det, at vi som samfund står sammen i at fordømme den slags afskyelige handlinger, er den bedste vej frem.”
[
Læs GUE/NGL’s pressemeddelelse om København-angrebene her.->http://www.guengl.eu/news//gue-ngl-news/meps-condemn-copenhagen-shooting]

Læs Lave K. Broch og Bjørn Elmquists forsvar for det åbne samfund i kølvandet på Paris-angrebene, som har været bragt i Politiken, her.

Back To Top