fbpx Skip to content

Selvbestemmelse på GMO-spørgsmål ønskes

NOTAT.DK [uddrag] Hvert EU-land skal selv have lov til at bestemme, om det vil forbyde dyrkning og markedsføring af GMO (genetisk modificeret organisme). Så langt er samtlige partier, der opstiller til parlamentsvalget, enige.

(…)

I dag kan Kommissionen godkende GMO’er, selv om et flertal af landene er imod. Det viser sig i en aktuel sag om en GMO-majs, som er giftig for visse sommerfuglelarver. 18 ud af 28 lande sagde nej til at tillade majsen, men det er ikke nok til at afvise en forventet godkendelse fra Kommissionen ”“ en følge af en særlig beslutningsproces.

Dermed kommer Kommissionen til at fremstå som nogen, der presser GMO’er ned i halsen på modstræbende lande og befolkninger. Et politisk dilemma, som Kommissionen nu ønsker at løse ved at føre beslutningsmagten på GMO-spørgsmålet tilbage til medlemslandene.

(…)

Forslaget om at nationalisere spørgsmålet bliver hilst velkommen både af GMO-modstandere, som vil sikre sig mod at få trukket EU-beslutninger ned over hovedet, og af landbrugs- og planteavlerinteresser, som ser en mulighed i at indføre GMO’er, hvor det er muligt.

(…)

Læs hele artiklen hos NOTAT – klik her!

Back To Top