fbpx Skip to content

SF-landsmøde vedtog eksklusionslov

SF’s ekstraordinære landsmøde i Kolding i weekenden vedtog et nyt sæt partilove, som påvirker to kandidater på Folkebevægelsen mod EU’s tværpolitiske liste N: Jørgen Grøn fra Aars i Nordjylland og Mehmet Aksoy fra Hvidovre. SF’s medlemmer skal nemlig fremover ekskluderes, hvis de er kandidater for andre partier og lister ved valg, hvor partiet selv osptiller. Det blev dog besluttet, at loven først træder i kraft efter valget til EU-parlamentet den 25. maj.

– Men det vil stadig gå ud over både SF og Folkebevægelsen på sigt. Mange af SF’s EU-kritiske vælgere kan få svært ved at stemme på partiet ved valget til EU-parlamentet, når kandidatlisten og valggrundlaget ikke på nogen måde afspejler en modstand mod EU. Hvis de kan stemme på os, vil der ikke være samme risiko for, at vælgerne gik til partier, som så beholdt dem ved valg til Folketing, regioner og kommuner, siger Jørgen Grøn og Mehmet Aksoy.

– Landsmødet var indkaldt med kort varsel. Der har ikke været reel tid til debat om denne lovændring. Der er etklart behov for en bred medlemsdebat i SF om partiets rummelighed. Der bør forsat være plads til både at sige ja til SF og nej til EU.

SF’s landsmøde vedtog også at blive fuldgyldigt medlem af EU-partiet Det Europæiske Grønne Parti.

Læs presseomtale om sagen hos bl.a.:
Danmarks Radio ”“ klik her!
Politiken ”“ klik her!
Arbejderen ”“ klik her!

Back To Top