fbpx Skip to content

Skær 10 pct af Danmarks afgift til EU

EU-kommissionen har opfordret Danmark til besparelser på de offentlige finanser. Den har endnu ikke oplyst, hvor meget de ønsker besparelser for, men regeringen forventer det bliver 24 mia. kr. Økonomikommissær Ollie Rehn har da også rost VKO’s aftalte besparelser.
Der er imidlertid ingen forslag om besparelser inden for EU’s store bureaukrati. Danmark betaler i år 20 mia. kr. i afgift til EU, og Kommissionen ønsker endnu mere næste år. Trækkes EUs forskellige tilskud til Danmark fra de samlede danske tilskud til EU, så koster medlemskabet omkring 10 mia. kr. Til sammenligning giver en halvering af dagpengeperioden en besparelse på 1,8 mia. kr. for årene 2011-2013, fastfrysningen af ulandsstøtten giver 2,3 mia. kr. for de tre år og udskydelsen af topskatten giver en besparelse på 1,7 mia. kr. om året i de år udskydelsen varer.

– I Folkebevægelsen mod EU synes vi det er dobbeltmoralsk, at EU opfordrer regeringer til besparelser og nedskæringer, når unionen ikke selv lægger op til det for sig selv. Og vi mener slet ikke, at EU skal bestemme, hvor meget der skal spares i Danmark. Men skærer vi bare 10 pct. ned på afgiften til EU, vil vi få 2 milliarder mere der kan styrke vores økonomi. Og der er mange steder, hvor pengene kan gøre bedre nytte – ikke mindst ude i kommunerne, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU og medlem af byrådet i Skive.
– Vil Folketinget og regeringen spare mere på udgiften til EU, vil det kun glæde os endnu mere. Og vi ser selvfølgelig helst, at Danmark helt frigør sig fra EU-medlemskabet. Det vil kunne give Danmark en besparelse på over 10 milliarder kroner om året plus, at vi selv kan bestemme over forvaltningen af yderligere 10 milliarder kroner, som EU i dag bestemmer hvad skal bruges til med bureaukratiske og mere eller mindre virkelighedsfjerne krav, understreger Ditte Staun.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 24 22 94 / e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top