fbpx Skip to content

Søren til statsministeren: Gør op med ‘Merkozy’

Under statsministerens fremlæggelse af det danske EU-formandskabs program for EU-parlamentet i Strasbourg mindede Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard statsministeren om, at hendes regering blev valgt på løftet om at investere sig ud af krisen.

“Ved valget i september stillede Helle Thorning Schmidt et klart spørgsmål til den danske befolkning: Skal vi investere os ud af krisen eller skal vi spare os ud af krisen? Den danske befolkning svarede ved at vælge Helle Thorning Schmidt til statsminister”

Det spørgsmål gælder også for resten af EU, hvor den samlet arbejdsløshed er over 10 pct – og over 20 pct blandt unge i mere end halvdelen af EU-landene.

“Derfor er det en stor skuffelse at læse det danske formandskabs program. Det er som skrevet af Merkozy. Væk er tankerne om at investere sig ud af krisen. Tilbage er kravene om at spare sig ud af krisen.”

Søren Søndergaard opfordrede derfor det danske formandskab til at gøre op med EU-dikterede nedskæringer.

“Befolkningerne i Europa har brug for arbejdspladser til at forbedre vores fælles velfærd. Det danske formandskab har 6 måneder til at vise, om det er en del af løsningen eller en del af problemet”.

Back To Top