fbpx Skip to content

Stop fifleriet om EU!

Danmarks nye Europaminister, Nick Hækkerup, har afvist en folkeafstemning om Danmarks rets- og forsvarsundtagelse i forbindelse med EU-parlamentsvalget næste år, som foreslået af Venstre. Men hans begrundelse er ene og alene, at JA-siden ikke er sikre på at få et flertal.
– Nick Hækkerup kunne blive en god Europaminister. Men det kræver, at han stopper fifleriet om afgivelse af suverænitet til EU, udtaler Søren Søndergaard, som er EU-parlamentsmedlem for Folkebevægelsen mod EU.
– Europaministeren udtalelse om, at en folkeafstemning om rets- og forsvarsundtagelserne skal afholdes når det er i Danmarks interesse, betyder at den danske befolkning kun bliver spurgt, når Ja-siden er sikre på et flertal. Denne holdning er i virkeligheden dybt udemokratisk. Befolkningen skal spørges for at få indflydelse, ikke for at nå et bestemt resultat.
– Den samme udemokratiske holdning kommer fra Lars Løkke, når han ikke vil spørge befolkningen om euro-undtagelsen fordi han er bange for et nej. I Folkebevægelsen er vi altid klar til at give befolkningen indflydelse på EU-politikken ”“ også når vi ikke på forhånd er sikre på at vinde. Danmarks placering i Europa er simpelthen for vigtig til at blive afgjort udenom befolkningen, slutter Søren Søndergaard.

Ønsker du yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Lave K. Broch, kampagnekoordinator for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 28 92 21 27 / lave@folkebevaegelsen.dk

Back To Top