fbpx Skip to content

Støt chaufførernes kamp mod social dumping

I dag har Godschaufførernes Landsklub i 3F indkaldt til demonstration på Christiansborg Slotsplads kl.11.00-13.00, hvortil der forventes at komme busser med deltagere fra hele landet. Demonstrationen retter sig imod den sociale dumping i transportbranchen og sker under overskriften ”Stop slavery in european transport” (stop slaveri indenfor europæisk transport).

Folkebevægelsen mod EU støtter demonstrationen. MEP og spidskandidat Rina Ronja Kari og hendes forgænger Søren Søndergaard vil deltage. Og Folkebevægelsens faglige spidskandidat, næstformand i 3F Ålborgs Transportgruppe Ole Nors, går på talerstolen.

– I Folkebevægelsen mod EU støtter vi chaufførernes kamp mod slavelignende, som vil blive resultatet, når EU baner vejen for piratkørsel på landevejene. Det er desværre langt fra kun indenfor transportområdet, at EU baner vej for underbetaling og dårlig behandling af udenlandsk arbejdskraft. Og den sociale dumping rammer bredt, når EU’s traktater fremmer overenskomster med minimumslønninger, der ligger langt under det lønniveau, vi har i Danmark, siger Ole Nors Nielsen og konkluderer:

– Vi skal afvise alle EU’s angreb på vores løn- og arbejdsforhold,

Meldingen er den samme fra Folkebevægelsens spidskandidat, MEP Rina Ronja Kari:

– Det er helt uacceptabelt, at nogle vognmænd strækker sig ud over ret og rimelighed for at score ekstra profit. Såkaldte postkasseselskaber sammen med underbetaling og elendige arbejdsvilkår for vores østeuropæiske kollegaer er ikke i orden. Det må og skal der sættes en stopper for, siger Rina Ronja Kari og tilføjer:

– EU’s regler på området tillader social dumping, og når vi så forsøger at gøre noget ved det, så sætter EU-kommissionen foden ned. Det så vi sidst med regler for cabotagekørsel, hvor vi har en dansk særlov, men den vil EU-kommissionen nu have fjernet. Det skal regeringen ikke acceptere.

Efter demonstrationen vil Rina Ronja Kari deltage i aktionen Letz Sushi-kæden på Nørre Farimagsgade 63, København. Siden den 12. februar 2014 har 3F København kørt konflikt mod Letz Sush. Efter et langt forhandlingsforløb, løb virksomheden fra sin underskrift på et færdigt udkast til en overenskomst, og den hensigtserklæring der var lavet. Der blev fulgt op med at fyre personalets talsmand, Ulrik Frost.

Vil du have yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Ole Nielsen, kandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 23 23 54 12
Rina Ronja Kari, MEP og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 26 70 18 16
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67

Back To Top