fbpx skip to Main Content

Svenske Junilistan vil igen i EU-parlamentet

− Vi skal til Bruxelles for att forsvare svenske intresser Vi skal frede kronen ved lov, kræve en ny EU-aftale, og vi skal giver svenskerne et EU-veto for fremtiden, siger Jörgen Appelgren, partileder for Junilistan, tidigere chefsøkonom i Nordea og medlem af Socialdemokraterne i en pressemeddelelse.
Han er selv nummer et på listen. På andenpladsen er Camilla Lindberg, som var riksdagsmedlem for Folkpartiet i 2006”“2010, og op trediepladsen er journalist ogf forfatter Philip Lerulf.

Junilistan ønsker i midlertid ikke, at Sverige skal forlade EU, hvilket et lille flertal af svenskerne ellers gerne vil (senest i en Yougov-måling fra oktober sidste år, hvor 43 pct. sagde nej til medlemskab og 42 pct. sagde ja).

Junilistan blev oprettet efter dansk forbillede (JuniBevægelsen) i 2003. Ved valget til EU-parlamentet i 2004 fik den 14,5 pct. af stemmerne og tre af de 19 svenske pladser i parlamentet. I 2006 forsøgte listen at blive valgt ind i det svenske parlament (riksdagen), men fik mindre end en halv procent af stemmerne. Ved valget til EU-parlamentet i 2009 fik listen 3,6 pct., hvilket end ikke rakte til genvalg af et enkelt EU-parlamentsmedlem. Men i modsætning til JuniBevægelsen så nedlagde listen sig ikke og vil nu genstiller.

Læs mere hos…
Junilistan ”“ klik her!
Dagens Nyheter ”“ klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top